Annuleringsbeleid

Als u na het plaatsen van een bestelling van mening verandert, kunt u deze op elk gewenst moment annuleren voordat we uw pakket hebben verzonden en 25% annuleringskosten van toepassing zijn. Meerdere bestellingen worden binnen 1-2 dagen verzonden, dus als de bestelling al is verzonden, wordt het annuleringsverzoek geweigerd.

Teruggave / Vervanging

Als er problemen zijn met het product, moet u binnen 3 dagen contact opnemen met ons, omdat u ze hebt ontvangen, of het terugstellingsverzoek zal worden geweigerd.
We bieden de retour- en ruilservice in de volgende drie gevallen:
1. We maakten een aantal fouten bij het verzenden van de goederen (bijv. Verkeerde maat, verkeerde kleur of verkeerde stijl) of de goederen hebben een aantal kwaliteitsproblemen (niet beschadigd door door de mens veroorzaakte factoren), je kunt ze voor geen tijd naar ons terugsturen opladen, zodra we uw retourpakket hebben ontvangen. Het product moet worden afgeleverd bij onze kwaliteitscontroleafdeling, als er geen problemen zijn, sturen wij u een nieuw product of geven u een terugbetaling.
2.Als u niet tevreden bent met onze producten (de goederen zijn in goede staat) en wilt u ze retourneren. U moet de last dragen van alle verzendkosten.
3.Als u uw product wilt ruilen voor eigen problemen (verkeerde maat, verkeerde kleur of verkeerde stijl kiezen) .moet u alle verzendkosten betalen.

Opmerking: nadat u het product hebt teruggestuurd, is het beschikbare trackingnummer nodig!

Betalingsbeleid

Als er problemen zijn met het product, moet u binnen 3 dagen contact opnemen met ons, of uw verzoek om terugbetaling zal worden geweigerd.
We doen ons best om klanten effectieve service te bieden en de klanttevredenheid te vergroten. In het geval dat u vindt dat uw aankoop niet geschikt is, bieden wij u graag een volledige terugbetaling (of een nieuw paar verzenden) onder de volgende voorwaarden:
1.We hebben een aantal fouten gemaakt bij het verzenden van de goederen of de goederen hebben een aantal kwaliteitsproblemen (niet beschadigd door door de mens veroorzaakte factoren) en u wilt geen nieuw paar wijzigen, maar restitutie. U moet het product aan ons retourneren. Wanneer we het product hebben ontvangen en ervoor hebben gezorgd dat het niet-menselijke factoren of niet-resistente externe schade zijn, geven we u een restitutie.
2. Ons bedrijf zet zich in voor het leveren van uitzonderlijke klantenservice en kwaliteitsproducten. We doen ons best om ervoor te zorgen dat alle op onze website vermelde producten op voorraad zijn en dat de prijzen waar en correct zijn. In het onwaarschijnlijke geval dat een besteld artikel niet beschikbaar is of als we uw bestelling niet kunnen uitvoeren, zullen we u binnen 24 uur op de hoogte stellen om de bestelling te wijzigen of uw geld terug te geven.